Velkommen til presentasjon av kunstprosjektet GIPT under åpningen av pilgrimsleden i Tønsberg lørdag 3.august kl. 14.00. Møt kunstner Linn Horntvedt og prosjektleder Kristin Røed på Tønsberg og Færder bibliotek denne dagen til en samtale om prosjektet.
GIPT er en del av Kunstled Vestfold som foregår to steder – på Veierland og i Tønsberg og knytter an til både kystled og ikke minst pilegrimsled begge steder. <GIPT> kommer fra gammelnorsk for gave (og hell og lykke) og bruker frø som metafor. Frø, ideer, former for samhandling og kulturell utveksling har fulgt menneskenes vandringer gjennom tidene. Pilegrimsleden var en viktig ferdselsåre for dette. GIPT har delt frø og utvekslet planter og tanker gjennom workshops og dugnader på forsommeren og nå er det en urtehage til felles glede, rekreasjon, omsorg og innhøsting i ruinparken, slik det sannsynligvis var en urtehage knyttet til klosteret da pilegrimene vandret her.
<GIPT> har også en punktutstilling inne i biblioteket og komposisjonen «Blomstringen» spilles i klokkespillet i Tønsberg hver dag kl. 15 hele sommeren