<GIPT> tar utgangspunkt i Tønsbergs middelalderhistorie fra St. Olavs kirke og kloster (datert fra 1180) ved å opprette en midlertidig offentlig hage ved rundkirkeruinen, som hørte til St. Olavs kloster. I urtehagen skal det dyrkes spiselige planter og urter som var kjente i klosterhagene i middelalderen, og alle som vil kan bruke hagen. Hagen, som bygges ut i fra et design med åpen kildekode (open source), tar sikte på å gi rom for både refleksjon og ettertanke, men også åpne til samtaler om framtidig bruk av stedet.

 

15. Juni – Åpning av klosterhagen. Rundkirkeruinen kl 15.00 

– Åpningsseremoni med korfremførelse av ”Blomstringen” direkte overført fra Skottland – et korarbeid basert på illustrasjoner av urter fra et manuskript fra 1100-tallet. Illustrasjonen har blitt digitalisert og dataene fra illustrasjonene overført til noter som er satt sammen til et korarbeid av Kate Howard fra Skottland. En del av komposisjonen vil bli laget spesielt for klokkespillet i Tønsberg, på taket av Møllergaten 9. Klokkespillet vil fremføres på samme tidspunkt hver dag fra 15. Juni – 31. August.

– Åpning av hagen ved ordfører Petter Berg, Tønsberg

– Q og A med Eivind Luthen fra Rundkirkens venner

– Bytting av planter og frø

 

<GIPT> er første del av KA5: Kunstled Vestfold 2019, det femte i rekken av Kunstanlegg (KA); Temporære kunstprosjekter ute i det offentlige rom, i regi av Vestfold Kunstsenter. <GIPT> finner sted i Tønsberg. Annen del av Kunstled Vestfold: THE ONE WHO GIVES TAKES starter opp på Veierland i disse dager og åpner den 29. juni.

Fokus for Kunstled Vestfold 2019 er stedsutvikling gjennom kunstprosjekter der lokale krefter og samarbeidspartnere trekkes inn i arbeidet. Prosjektet fremmer også et internasjonalt samarbeid mellom kunstnere og kulturarbeidere i Vestfold, Skottland og på Island.
15. juni – 31. august:  Urtehagen er åpen og tilgjengelig for publikum.