Vennligst si fra om du vil bidra ved å sende oss en epost:  post@vestfoldkunstseter.no

Innlevering av gjenstander kan skje i perioden:

Tirsdag 26. mars 11 – 16
Onsdag 27. mars 11 – 16
Torsdag 28. mars 11 – 16.
Lørdag 30. mars 12 – 15

(eller etter avtale)

 

De to tysk/svenske kunstnerne Christoph og Sebastian Mügge åpner «Safe Room Vestfold»  6. april 2019. Her blandes den kalde krigens kappopprustning og katastrofeberedskap med samtidens foreteelser på et lekent og humoristisk sett. «Safe Room»  – Et beskyttelsesrom, et tilfluktsrom der du har alt du trenger i en krisesituasjon. Kunstnerne spør: Hva ville du tatt med deg?

Her er en «ønskeliste» videresendt fra kunstnerne:

«Vad är vi ute efter och vad kan vara av intresse för oss?

Kort svar: allt. Det kan t.ex. vara rent praktiska saker, förnödenheter som mat (konservburkar m.m.- gärna också tomma och tvättade förpackningar), traditionella krislådor, fotoalbum (för att minnas det gamla trygga livet innan katastrofen som utspelar sig utanför väggarna) eller spel och dylikt att få tiden att gå i skyddsrummet. Kanske tomma spritflaskor och ölburkar för att dämpa ångesten i den klaustrofobiska miljön? En gammal radio/TV för att få viktig samhällsinformation från regeringen, civilskyddet och militären? Leksaker åt barnen? Böcker? Kulturella och religiösa föremål? Eller så kan det vara mera personliga föremål eller saker som man inte har tid att ta med sig men som man skulle sakna i en krissituation. Vad är viktigt för just dig? Vad skulle du helst vilja ta med dig? Det kan alltså vara rent praktiska eller filosofiska funderingar som ligger till grund för beslutet. Det går också bra att låna ut större saker som exempelvis möbler och annat som givetvis ges tillbaka efter utställningen.

Föremål kan återspegla ägarens personlighet och vi hoppas på en större bredd och flera perspektiv som tillsammans bildar en slags tidskapsel av dagens Tųnsberg och dess invånare».
-Gjenstandene kan om ønskelig hentes etter endt utstilling.
-Gjenstandene vil bli tatt vare på i utstillingsperioden, men vi anbefaler å ikke levere ting som er spesielt verdifulle.

Har du spørsmål så ta gjerne kontakt med Kunstsenteret på tlf. 33 31 93 50.

På forhånd takk!
Mvh
VESTFOLD KUNSTSENTER