Vestfold Kunstsenter inviterer til åpning av utstillingene:

  • Transparente Momenter – SOLVEIG LOHNE
  • Kunsthåndverk fra Telemark og VestfoldJULEUTSTILLINGEN 2018
  • Tildeling av VKS Arbeidsstipend fra BKH 2018
  • Åpning lørdag 17.11. kl. 13.00
  • Visningsperiode 17.11. – 23.12. 2018

Transparente Momenter – SOLVEIG LOHNE Solveig Lohne, mottaker av Vestfold Fylkeskommunes kunstnerpris 2018, presenterer sin helt spesielle grafikkmappe; Transparente Momenter. Mappen, som er håndlaget i samarbeid med bokbinder Lisa Bøthun, består av 8 grafiske blad og tekster av kunstneren. Solveig Lohne har i en årrekke arbeidet med radering der hun har eksperimentert og utviklet en egen grafisk trykketeknikk. Papiret er håndlaget japanpapir og kobbertrykkpapir. Grafikkmappen er utviklet i samarbeid med Galleri KS v/Kjell Strand og utgis i totalt 30 nummererte eksemplarer. I tillegg til mappen presenterer Solveig Lohne flere grafisk verk på vegg. Grafikkmappen vil være til salgs på utstillingen. Solveig Lohne er en meget anerkjent billedkunstner bosatt i Sandefjord. Hun er utdannet blant annet ved Kunstakademiet i Oslo og Stockholm på 1960 og 70-tallet. Hun har stilt ut en rekke steder i inn og utland og har hatt separatutstilling blant annet på Kunstnernes Hus i 1978, Haugar Vestfold Kunstmuseum 2003 og Vest-Jyllands Kunstmuseum i Danmark i 2015. Hun er høyt verdsatt av kollegaer og hennes grafikk opplever nå fornyet oppmerksomhet blant publikum.

Kunsthåndverk fra Telemark og Vestfold – JULEUTSTILLINGEN 2018 Galleriet kommer til å bugne av kunsthåndverk; glass, smykker, keramikk, tekstil, objekter o.a. når medlemmene av Norske Kunsthåndverkere i Telemark og Vestfold stiller ut på årets Juleutstilling i Vestfold kunstsenter. Salg rett fra vegg og påfyll av nye ting underveis! Her kan du få kjøpt unike julegaver til de du er glad i!

VESTFOLD KUNSTSENTERS ARBEIDSSTIPEND FRA BILDENDE KUNSTNERES HJELPEFOND 2018.

Mottaker av årets arbeidsstipend kunngjøres på åpningen. Stipendiet deles mellom to Vestfoldkunstnere som i tillegg til å motta stipend er valgt ut til å delta på Kunstanlegg 5: Kunstled Vestfold, i Tønsberg og på Veierland i Juni 2019.

De to skal samarbeide med en kunstner fra Skottland og en kunstner fra Island om kunstprosjekter ute i det offentlige rom, ser vi starten på en samtidskunstfestival i Vestfold?

 VELKOMMEN!

Kristin Røed, daglig leder, tlf. 957 01 168
www.vestfoldkunstsenter.no Øvre Langgate 28, 3110 Tønsberg.  Tlf. 33 31 93 50.  Bank 2460.08.28408. Org.nr. 971319046