Velkommen til kunstnersamtale mellom Dania Burger, Tone Lyngstad Nyaas og Kristin Røed i Vestfold Kunstsenter
24. mai kl 18.

Utstillingen DANIABUNAD treffer midt i en viktig og aktuell debatt:

• Hva er kulturell identitet i en globalisert virkelighet?
• Hvor henter vi den kulturelle identiteten fra?
• Hva tar vi med oss av det gamle og hva tilfører vi av nytt?
• Hvem tilhører denne identiteten og hvem eier dens
uttrykksformer?

I prosjektet Daniabunad forener kunstneren Dania Burger sin tyske, norske og persiske identitet i utviklingen av sin egen bunad, en slags hybridbunad. Hun mener at det er genetiske, sosiale og kulturelle faktorer som former hvordan et menneske ser seg selv, og hun ønsker å vise et transaksjonelt syn på forholdet mellom individ og fysisk miljø.

I denne sammenhengen gjelder kunstnerens forskning hovedsakelig analysen av ornamentets betydning som tegn. Dette er en omfattende studie av det underbevisstes symbolikk, mytologi og arketyper, som er fremtredende elementer i mange forskjellige kulturer.