Utstillingsprogram_2018

 

 

 

 

Last ned Utstillingsprogrammet 2018

27.01 – 25.02. 2018

ANNA IHLE OG IDUN BALTZERSEN – Uvilje

Anna Ihle jobber med tema relatert til arbeidsmoral, arbeidsløshet, motivasjon og latskap. Ihle etterstreber en åtte til fire arbeidsdag, og bygde om atelieret til et treverksted. Gjennom å hengi seg til arbeidet sitt underkaster hun seg verdier tilknyttet en norsk protestantisk arbeidsmoral og insisterer på verdien av både kontroll, underkastelse og nytelse i arbeid.

Idun Baltzersen jobber med tresnitt. Baltzersens arbeider vokser frem fra en interesse i heltinner, martyrer og ulike visuelle representasjoner knyttet til genus og seksualitet, elsket av kunsthistoriens mannlige mestere igjennom tidene.

_________________________

10.03.—15. 04. 2018

MORTEN JUVET – Cover

Morten Juvet undersøker her ved hjelp av billedkunsten hvorfor så mange rock og popmusikere synger om kaniner. Han har satt disse inn i en sammenheng og presset tekstene inn i fanens ikonografi og i et coverformat. Her fremkommer også et motto, eller ei tekstlinje og andre opplysninger som er relevante. Kaninen, med assosiasjoner til «Alice I eventyrland», «Kaninen i trollmannens hatt» og den engelske barnesangen «Run rabbit run», er hovedelementet.

_________________________

28.04.– 03.06. 2018

DANIA BURGER – Daniabunad

I forbindelse med denne utstillingen utarbeider Dania Burger en helt egen bunad, en slags hybridbunad, som forener hennes norske, tyske og persiske identitet. At genetiske, sosiale og kulturelle faktorer former hvordan et menneske ser seg selv opptar Dania, som ønsker å vise et transaksjonelt syn på forholdet mellom individ og fysisk miljø. Kjernen i arbeidet er å utvikle sin egen transkulturelle ornamentikk, som hun og mulig flere med henne, kan identifisere seg med. Utstillingen vil bestå av selve bunaden, broderier, video og performance.

 _________________________

16.06—19.08. 2018

SOMMERUTSTILLINGEN 2018

_________________________

01.09.– 30.09. 2018

MARIT HELEN AKSLEN – Tekstil

I denne utstillinga vil Marit Helen Akslen i hovedsak stille ut store veggtekstiler, men også mindre objekt og installasjoner. Materialet hun benytter er masseproduserte gjenstander, ofte klær eller deler av klær. Arbeidene hennes speiler samtidige problemstillinger med fokus på oppløsning og utestenging.

 _________________________

06.10. – 04.11. 2018

KRISTINE ØKSENDAL- Scenes From The Garden

Arbeidene viser en improvisert og leken holding til bildekomposisjon og maleriet som medium. Et ekspresjonistisk uttrykk, der farger og flater er ment å skape en opplevelse av bevegelse og energi. Utstillingen er direkte inspirert av årets skiftende lys og fargeforhold. En visuell og sanselig opplevelse, preget av kunstnerens personlige forhold til farger og materialer

 _________________________

17.11 – 23.12. 2018

JULEUTSTILLINGEN—VESTFOLD 2018

I førjulstiden bugner kunstsenteret av unike kunstverk til gunstige priser. Her finner du julegavene til de som setter pris på kvalitet.

_________________________

Programmet er laget med forbehold om endringer

Åpningstider:

Onsdag og fredag: 11—16

Torsdag: 11— 19

Lørdag og søndag: 12—15

_________________________

Langåpent torsdager inviterer vi til:

* Kunstnersamtaler

* Fagmøter

* Performance

Følg med på annonsert program her på vår hjemmeside.

Bestill omvisning med formidler: post@vestfoldkunstsenter.no Gjelder alle utstillinger. Gratis.

Tlf: 333 19 350/ 950 87 883

_____________________________

Ta kontakt dersom du trenger kunstkonsulent til kunst i offentlige bygg. Vi tilbyr også workshops og kunstprosjekter for skolene. I tillegg til galleriet har vi KUNSTBUTIKKEN med salg av kunsthåndverk og billedkunst. Vi tilbyr gratis omvisning på alle utstillinger.