Fra Morten Nyhus

New Age og Marx

Fotocollage, tegning og performance
På åpningsdagen lørdag 23. september vil Morten Nyhus i samarbeide med Anne Cathrine Grieg Wiersholm vise performancen  Etter valget. 

I forbindelse med Kunstnersamtale torsdag 5. oktober vises performancen Den lange armen.

Med utstillingen som har fått tittelen «New Age og Marx», noe Morten Nyhus på mange måter ser på som motpolene i vår tid, nærmer kunstneren seg sjangeren politisk kunst.

Nyhus har i flere år vist et sterkt samfunnsengasjement i sin kunst.  Med et skarpt og originalt blikk evner han å sette vedtatte sannheter i et nytt lys.

Humor er et viktig virkemiddel i hans kunst, som i ett av utstillingens verk NoNytt der uttrykket er fylt av absurditet og en stor porsjon poesi.

Nyhus er født og oppvokst i Tønsberg. Han har sin kunstutdannelse fra det Jyske kunstakademi i Aarhus og forfatterlinja i Bø i Telemark. Etter 25 år i Danmark returnerte han i 2006 til Norge og han bor og arbeider nå i Tønsberg/ Vestfold.

Morten Nyhus er en allsidig kunstner som vi gleder oss til å presentere!

VELKOMMEN!

  • Vi inviterer også til kunstnersamtale med Morten Nyhus i samtale med Ellen Rishovd Karlowicz torsdag 5. oktober kl. 18.00.
  • For ytterligere informasjon ta kontakt med Kristin eller Ellen, tlf. 33 31 93 50 eller send en e-post til  post@vestfoldkunstsenter.no.kunstnersamtale 25