Morten Nyhus

New Age og Marx

Fotocollage, tegning og performance
På åpningsdagen lørdag 23. september vil Morten Nyhus i samarbeide med Anne Cathrine Grieg Wiersholm vise performancen  Etter valget. 

Med utstillingen som har fått tittelen «New Age og Marx», noe Morten Nyhus på mange måter ser på som motpolene i vår tid, nærmer kunstneren seg sjangeren politisk kunst.

Nyhus har i flere år vist et sterkt samfunnsengasjement i sin kunst.  Med et skarpt og originalt blikk evner han å sette vedtatte sannheter i et nytt lys.

Humor er et viktig virkemiddel i hans kunst, som i ett av utstillingens verk NoNytt der uttrykket er fylt av absurditet og en stor porsjon poesi.

Nyhus er født og oppvokst i Tønsberg. Han har sin kunstutdannelse fra det Jyske kunstakademi i Aarhus og forfatterlinja i Bø i Telemark. Etter 25 år i Danmark returnerte han i 2006 til Norge og han bor og arbeider nå i Tønsberg/ Vestfold.

Morten Nyhus er en allsidig kunstner som vi gleder oss til å presentere!

VELKOMMEN!

  • Vi inviterer også til kunstnersamtale med Morten Nyhus i samtale med Ellen Rishovd Karlowicz torsdag 5. oktober kl. 18.00.
  • For ytterligere informasjon ta kontakt med Kristin eller Ellen, tlf. 33 31 93 50 eller send en e-post til  post@vestfoldkunstsenter.no.