BARBRO HERNES åpner høstsesongen i Kunstsenteret!

BARBRO HERNES er en anerkjent og veletablert kunstner som bor og arbeider i Tønsberg og Åsgårdstrand. Helt siden 1984, i mer enn 30 år har hun drevet sitt eget verksted på Barkåker. Barbro Hernes’ arbeid består i hovedsak av keramikk, men har også omfattet fotografi. I dag er fotografiet en egen frittstående del av kunstnerskapet. Begge disse to teknikkene gir kunstneren ulike, men viktige verktøy i utforskningen og arbeidet som kretser rundt tematikken form og rom.

Gjennom alle disse årene har  Barbro Hernes deltatt på utallige workshops og vært med på mange brenninger (vedfyring) både i inn- og utlandet. Opplevelser herfra har i praksis vist henne at nye møter kan gi nye impulser i arbeidet.

Hun sier selv om utstillingen: Ideen bak prosjektet ..same, same, but different er å skape et møte mellom mitt arbeid og andres. Å invitere andre inn i min arbeidsprosess. Direkte på!
Jeg har invitert kunstnere/kollegaer til å ta del i utformingen av en bestemt form som jeg har laget.

Med utgangspunkt i en enkelt vase-form har jeg ønsket å se hvordan denne formen med små grep kan endre seg – i mine og andres hender, se hvordan den enkelte kunstner vil sette sitt særpreg.

Jeg har invitert kollegaer som selv arbeider som keramikere, men også andre som ikke har fagkunnskap om keramikk – men som i stedet har sin erfaring fra billedkunst, i arbeid med maleri eller tekstil. For flere er dette første gang de jobber med keramiske prosesser.

Bearbeidelsen har bestått av alt fra manipulering av formen til ren dekorering av overflaten – glasering og/eller brenning av enkeltobjekter. Jeg har gitt mine «gjester» frie hender og har ønsket å gi slipp på kontrollen i utarbeidelsen av de enkelte verkene.»

..same, same, but different…utgjør en del av utstillingen på Vestfold Kunstsenter. I tillegg viser Hernes flere keramiske arbeider og foto.
Vi gleder oss til utstillingsåpningen lørrdag 26. august kl 13.

VELKOMMEN!