Utstillingsprogram høsten 2016:

20.08. – 11.09.          

MAY VON KROGH – Skulptur og installasjon

 May von Krogh mottok BKH arbeidsstipend fra Vestfold Kunstsenter i desember 2014. I den anledning inviterte vi henne til å stille ut hos oss høsten 2016.

 May von Krogh (f. 1977) er en visuell kunstner utdannet ved institutt for keramikk ved Kunsthøyskolen i Oslo. Hun bor og arbeider i Larvik i Vestfold. Etter at hun tok master i 2009 har hun hatt flere separatutstillinger i Norge og i utlandet, samt deltatt på en rekke gruppeutstillinger. Hun har mottatt statens tre-årige arbeidsstipend for yngre kunstnere(2011), BKH arbeidsstipend fra Vestfold Kunstsenter(2014), samt Haystack-Stipendet (2015), og var en av syv kunstnere som Galleri Ramfjord presenterte på SCOPE Art Show i Miami i 2015.

May von Krogh jobber med skulptur og installasjon. Hun har et særegent uttrykk som har blitt lagt merke til både blant fagfeller og publikum. Hun arbeider i grenselandet mellom det vakre, nærmest sublime og en dissonans som får oss til å se en gang til – stoppe opp, og tenke nøyere etter. Hun er en perfeksjonist med et klart øye for det visuelle språket, men tør også å utfordre, stille seg nye mål og utforske nye arbeidsformer.

17.09. – 16.10.                      

ØSTLANDSUTSTILLINGEN 2016

Østlandsutstillingen er «vår egen» landsdelsutstilling og regionens svar på Høstutstillingen.

Det er åpen innsending til juryering, men et smalt nåløye man må passere for å bli antatt som utstiller.

Juryen består av kunstnere oppnevnt av Billedkunstnernes organisasjoner i Oppland, Hedmark, Buskerud, Akershus, Østfold og Vestfold.     

Utstillingen går på vandring mellom kunstsentrene i regionen og vises i Vestfold hvert 3. år. Forrige gang Østlandsutstillingen ble vist i Vestfold Kunstsenter ble den fordelt på fire visningssteder med Kunstsenteret som knutepunkt.

Denne gangen vil Kunstsenteret vise et utvalg av arbeidene i eget galleri.  I tillegg inviteres det til prekvalifiserting for et temporært verk ute i det offentlige rom i Tønsberg.

Mer informasjon finner du på hjemmesiden: www.ostlandsutstillingen.no

 

22.10. – 13.11.          

INGERID KUITERS                  Assemblage objekter                                                                      

MARIA RYAN SONDRESEN   Tekstil            

Kunstsenteret har invitert to kunstnere som har forent et engasjert og modig ståsted med et lekent,  til tider humoristisk uttrykk og en klar dragning mot det surrealistiske.

De er begge inspirert av World Art – folkekunst (Arte povera)

De deler en fasinasjon og glede over det å skape der selve prosessen er en del av drivkraften og arbeidet finner sin form gjennom lek.

Maria Ryan Sondresen tegner med nål og tråd på tekstil, – store tekstiler.

Hun er opptatt av individets muligheter til å tenke, mene og skape og at hennes oppgave som kunstner er å artikulere et potensiale; Alt må vedlikeholdes – også evnen til å tenke. Gjennom sin kunst peker hun på det unike i det hverdagslige, det som alltid er der, og setter det sammen på nye måter. Hennes fokus er de essensielle ting i livet – og et verktøy for å gripe dette.

Maria Ryan Sondresen er født i 1977, utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen hvor hun tok hovedfag i tekstil i 2003 og er nå bosatt på Nøtterøy i Vestfold. Våren 2015 hun var hun en av de inviterte utstillerne på Nasjonalmuseets store mønstringen av norsk tekstilkunst.
Ingerid Kuiters er en veteran i Vestfolds kunstliv. Hun har stilt ut på en rekke anerkjente gallerier både i Norge og utlandet, og hadde en stor retrospektivutstilling på Haugar Vestfold Kunstmuseum i 2011. I lengre perioder har hun bodd i Amsterdam og Portugal, og har vært på flere studiereiser, blant annet til Cuba og Marokko. Hennes arbeider viser inspirasjon fra et langt liv og utallige reiser utenfor Norges grenser.
Ingerid liker å overraske og provosere. Gjennom å sammenstille ulike gjenstander, loppemarkedsfunn og rariteter skaper hun nye bilder som løfter fram og kommenterer aktuelle temaer på nye måter. Hun er ikke redd for å ta stilling, hennes ønske er at kunsten skal bevege. Dette gjør hun på en særegen humoristisk og ganske utfordrende måte – hun har vært ute en vinternatt før!
Ingerid Kuiters er bosatt i Åsgårdstrand der hun i en årrekke har vært en av drivkreftene for «kunstnerbyen» blant annet som initiativtaker og mangeårig driver av galleri Ask.

19.11. – 23.12.           VESTFOLD 2016

Årets juleutstilling i Kunstsenteret der fler enn 50 Vestfoldkunstnere deltar.

Her vises skulptur, malerier, grafikk, tegninger, keramikk, porselensarbeider, tre og stein arbeider, tekstilkunst og smykker. I tillegg har vi billedbøker, håndmalte puslespill, originale kort og mye annet.  «Salg rett fra vegg».

Utstillingen gir et godt bilde av hva dagens profesjonelle Vestfoldkunstnere arbeider med og ikke minst finner man mange originale julegaver.                       

 

Med forbehold om endringer.

VKS juni 2016