Utstillingsprogram Vestfold Kunstsenter 2015:

14.02 – 15.03             ELNA HAGEMANN    Video og foto

Abstrahert skulptur i absurde videoer og fotografier med fokus på form, kropp, makt og avmakt.

Iscenesatt og perfomance-relatert video og fotografi. Kunstneren abstraherer det visuelle uttrykket gjennom produksjon av keramiske objekter og skulpturer. Objektene fungerer både som erstatning for, og i relasjon til, menneskene i hennes fotografier og videoer.

Ung kunstner fra Tjøme, utdannet ved Kunstakademiet i Oslo, bosatt i Oslo viser sin første separatutstilling i Vestfold.

 

21.03 – 03.05             SKILLS – Thinking through making, telling by hand

Hedda Bjerkeli (No), Paulo Goldstein (GB), Tuva Gonsholt (No), Kaarina Kaikkonen (Fi), Vidar Koksvik (No), Britta Marakatt-Labba (Se), Solveig Ovanger (No), Kjell Rylander (Se), Kim Simonsson (Fi), Janna Syvänoja (Fi), Silje Figenschou Thoresen (No), Grethe Winther-Svendsen (No) og Annika Åkerfelt (Se).

Kuratorer: Putte H. Dal, Torill Østby Haaland og Janne Juvi Rasmussen

Produsent: Nordnorsk kunstnersenter  

09.05 –  07.06             NINA BANG LARSEN  Skulptur-installasjon

I skulpturene smelter hverdagsgjenstander sammen med hverandre og vokser ut av det hverdagslige, inn i det ukjente. Der blir de blandet sammen med følelser, tanker og fantasier som river dem løs fra sin tiltenkte kontekst og åpner dem opp for uventede assosiasjoner. Skulpturene forvirrer og lokker, og virker både kjente og fremmede på samme tid.

20.06 – 16.08             STENGT

22.08 – 27.09              ØYVIND TORSETER: KOBLINGER – Tegninger og illustrerte bøker

Øyvind Torseter f. 1972 er billedkunstner og illustratør med hovedvekt på tegning. Til høstens første utstilling skal Torseter vise tegninger fra de to beslektede prosjektene “Palmera” og “Koblinger”. Begge prosjektene leker og eksperimenter med fri tegnekunst. Motivene veksler mellom urbane og rurale skildringer, mellom en indre fantasiverden og den ytre verden. Tegningene inneholder detaljer og historier med stort tolkningsrom.

Torseter har har også laget illustrasjoner for flere kjente forfattere, bla. Tore Renberg og Jon Fosse og har mottatt flere nasjonale og internasjonale priser som Årets vakreste bok, Bokkunstprisen og Bologna Ragazzi Award. I 2014 mottok Håkon Øverås og Øyvind Torseter Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for boken Brune.

 ( MAY SNEVOLL VON KROGHs utstilling er utsatt til høsten 2016 )                                           

03.10 – 08.11             ROLF LORENTZEN                 tegninger og maleri

                                   PER H HANSEN                      akvareller og malerier

I denne perioden viser kunstsenteret separatutstillinger med to Vestfold kunstnere som på ulik vis arbeider innenfor det tradisjonelle maleri og tegningers formspråk. De to tilhører to forskjellige generasjoner og har svært ulik utdannings bakgrunn innen billedkunst og filosofi. Vestfold Kunstsenter ønsket å bringe dem sammen fordi de har klare berøringspunkter i sin kunst.

 

Her er ingen pretensiøse innspill i kunstdebatten, men to kunstnere som henter materiale til sine arbeider fra sin erfaring, sitt liv, rytmene, lyset og landskapet som omgir dem.  Og som gjengir dette med et forenklet abstrahert formspråk. Slikt blir det poesi av!

14.11 – 24.12             VESTFOLD 2015         –           Juleutstilling VBK og NKSØ

Vi gjentar fjorårets suksess. Mer enn 50 Vestfoldkunstnere bidrar til den største mønstringen av kunst fra Vestfold dette året.

En salgsutstilling med priser fra kr. 201,50 – 2.015  og noe som passer for alle.

Det blir tegninger, malerier, trearbeider, keramikk, skulptur, glass, smykker og mye mer!

Vestfolds mest originale og spennende juleutstilling!

 

Med forbehold om endringer.

VKS revidert juli 2015