I 2012 inviterte Horten kommune Vestfold Kunstsenter til å bidra til markeringen av MUNCH 150 i Åsgårdstrand i 2013, en invitasjon Kunstsenteret med glede svarte ja til.

Kunstsenterets svar på invitasjonen er:

 

KUNSTANLEGG 4: MÅNESKINNSTIEN MUNCH 150 I ÅSGÅRDSTRAND

22. juni – 25. august 2013

 

logo_munch-i-asgardstrand

 

Et sentralt aspekt ved Horten kommunes markering av Munch150 er fokus på samtidskunst – fordi Munch var den modige, uredde og søkende kunstner han faktisk var. På tross av en hang til å vende tilbake til de samme motivene var han ingen nostalgiker, men på stadig søken etter nye uttrykk og teknikker for å formidle disse motivene. Han sto i sin tid og tok aktivt del i de mange forandringene og endringene som fant sted i samfunnet.

I samarbeid med Horten kommune planlegges det en «sti» med 4 temporære installasjoner. Med sin plassering på utvalgte steder sentralt i Åsgårdstrand vil installasjonene både være iøynefallende i seg selv, og knytte an til både Munchs kunstverk, hans litterære beskrivelser av disse og blikket på og bruken av et bestemt landskap.

 

Høsten 2012 ble det utlyst prekvalifisering over hele landet og i alt 65 profesjonelle kunstnere meldte sin interesse for å delta i prosjektet. 12 kunstnere ble invitert til å delta i lukket konkurranse.

 

Vi har nå gleden av å kunne kunngjøre kunstnere som er valgt:

 

 

Vår utfordring til kunstnerne er å ta utgangspunkt i Edvard Munchs temaer sett med dagens øyne og lage nyskapende temporære installasjoner ute i det offentlige rom. Prosjektet foregår inne i gamle hager, langs en strand, havn og muligens ute i vannet, steder der man ikke vanligvis møter samtidskunsten.

 

Tirsdag 5. mars samles kunstnerne i Åsgårdstrand til felles befaring og inspirasjon.

 

 

Juryen bestod av:

Silje Almås, billedkunstner og styreleder i Vestfold Kunstsenter

Atle Selnes Nielsen, billedkunstner og styreleder i Vestfold Bildende Kunstnere

Hanne Tyrmi, billedkunstner og medlem av juryen i Østlandsutstillingen

Solfrid Sakariassen, kunsthistoriker og prosjektleder for MUNCH 150 i Åsgårdstrand

Kristin Røed, prosjektleder MÅNESKINNSTIEN og daglig leder i Vestfold Kunstsenter

 

Åsgårdstrands tilknytning til Munch og dets egenart byr både på utfordringer og åpner for muligheter for de deltakende kunstnerne. Ønsket er å tilby en interessant arena for samtidskunstnere som arbeider stedsspesifikt og eksperimentelt. Edvard Munch flyttet grenser og utfordret sin samtid gjennom sitt kunstnerskap. Vi ønsker å knytte et bånd fra Munchs grensesprengende kunstnerskap til vår tids eksperimentelle samtidskunst.

 

Prosjektet er støttet av:   

Norsk Kulturråd,  Vestfold fylkeskommune, Horten kommune, Bildende Kunstneres Hjelpefond og Østlandsutstillingen 2013.

Vi takker Olav Thon og Havnevesenet i Horten for deres bidrag ved å stille plasser til disposisjon.

MÅNESKINNSTIEN er også en del av Østlandsutstillingen 2013, som åpner i Vestfold Kunstsenter i august 2013.

Følg med på utviklingen av prosjektet på Kunstsenterets hjemmeside!

Velkommen til Åsgårdstrand og MÅNESKINNSTIEN sommeren 2013!

Med hilsen

VESTFOLD KUNSTSENTER


Microsoft Word - Logo BKH.doc VKS-LOGO-svart-over-hverandre-2 Logo 2013 Final