I samarbeid m Litteraturuka i Vestfold er det en glede å få presentere Vestfolds store illustratør og barnebokforfatter Svein Nyhus. Hans flotte tegninger skal nå ut av skuffen og opp på vegg i Vestfold Kunstsenter!

Svein Nyhus som er 50 år i år er en av våre mest prisbelønte illustratører. Han er utdannet ved Statens Kunst- og håndverkskole og begynte som frilans illustratør i aviser og blader, men har siden 1993 særlig tegnet og skrevet barnebøker.  Han har utgitt en rekke bøker med egne tekster og illustrasjoner. Han har også illustrert flere av bøkene til sin kone, forfatteren Gro Dahle.

Svein Nyhus blander enkelt språk med karikerte figurer med undring og alvor. På den måten formidler han dyp klokskap om verden og livet underholdende og vakkert for både barn og voksne.

Med utstillingen får vi et innblikk i livet «bak» barnebokillustrasjonene. Her presenteres alt fra skisser og ideens spede begynnelse, til store, originale og digitale bearbeidede trykk.

I litteraturuka, 5. november – 9. november tilbyr vi daglige omvisninger på utstillingen i regi av Svein Nyhus selv. Publikum inviteres med inn i Nyhus` billedunivers for derfra å inspireres til egen refleksjon og diktning. Omvisningene er særlig rettet mot skoleelever, men kan også bestilles av andre. Ta kontakt med Vestfold kunstsenter for mer info og bestilling.

Lørdag 10. november kl. 14 – 15 inviterer vi til Kunstnersamtale med Svein Nyhus på Kunstsenteret. Her blir det mulighet til å høre mer om Svein Nyhus arbeid.

Svein Nyhus tildeles årets BKH stipend fra Vestfold Kunstsenter på kr. 20.000 i forbindelse med åpningen av utstillingen.