Ta med både mormor og minstemann og sett kursen mot Tønsberg og utstillingen


2 timer og 45 min, ©Siri Berqvam/BONO 2011


Reservoar © Atle Selnes Nielsen/BONO 2011

Utstillingsåpning lørdag 26. mars kl 13.00. Åpning ved ordfører i Stokke kommune Nils Ingar Aabol.

Berqvam og Nielsen er ”innflyttere” i Vestfold men har på kort tid opparbeidet seg en posisjon i Vestfolds Kunstliv. De to unge kunstnerne residerer i Bogen Kunstnerverksteder i Stokke kommune der de har atelier og driver et lite galleri.

Med sin lekne og reflekterte form har begge høstet stor anerkjennelse for sin kunst.

I denne utstillingen viser kunstnerne Berqvam/Nielsen installasjoner som har en felles filosofisk overbygning, men med ulike formspråk. Kunstnerne berører temaer som forbruk, økologi og fremmedgjøring. Til utstillingen arbeider Berqvam med tekstile tolkninger av forbruksvarer som for eksempel arbeidet ”2 timer 45 min”, et strikket og heklet kjøkken i full målestokk. Nielsen viser en kinetisk installasjon bestående av en rekke pustende belger som interagerer med hverandre i et lukket kretsløp.

Berqvam arbeider med tekstil som hovedmateriale, og syr skulpturer som hun setter sammen til ulike installasjoner. Hun tematiserer hverdagslivets bruk- og kastkultur, ved å sy ironiske kopier av søppel, matrester og lignende. Her ligger en langsomhet i prosessene som kontrasterer til samfunnets tidsjag og til tingenes iboende verdi.

Berqvams installasjoner er også en hyllest til barndommens verden, det harde og funksjonelle har blitt til sårbare, myke versjoner av virkeligheten. Surrealismen understrekes av at alt er sydd og dermed mykt og formbart.

Ved Vestfold Kunstnersenter stiller hun bl.a. ut helt nye veggskulpturer i serien ”Floke”. Her har hun også sydd inn elementer fra naturen i kontrast til det menneske skapte. Tittelen refererer til selve det tekstile materialet som arbeidene er laget av, men også på vår sivilisasjons stadig dypere inngrep i naturlige prosesser.

Selnes Nielsens kinetiske installasjoner, er konstruksjoner som forteller om et forløp av handlinger. Et utviklingsforløp som foregår her og nå, i omdannelsen av for eksempel bevegelse til for eksempel lyd. Ordet kinetisk får i denne sammenhengen en nostalgisk klang, og minner om tiden før minnebrikken, om tiden før vi flyttet all bevegelse inn i datamaskinenes virtuelle rom.

Han konstruerer tekniske/organiske forløp kjemisk fritt for digital teknologi. Installasjonene beveger seg etter sine egne innebygde forutsetninger i et sluttet kretsløp, som et lite univers eller økosystem som genererer lyd og metaforer. Ved å benytte analog teknologi og fysiske fenomener ønsker han å belyse problematikken rundt menneske–maskin, dagens digitale teknologi og dens konsekvenser. Menneskekroppens skjørhet og teknologiens rolle og funksjon er stikkord.

Utstillingene har mye å by på for alle aldersgrupper og Kunstnersenteret har åpne omvisninger for publikum hver torsdag kl. 12.00 i hele utstillingsperioden.

 


2 timer og 45 min, detalj ©Siri Berqvam/BONO 2011

Omvisninger for grupper etter avtale.

Vestfold Kunstnersenter gleder seg til å presentere de to ”nye” Vestfoldkunstnerne

Kunstnersenteret og lover at her blir det mye å tenke på og glede seg over i ukene framover.

Kunstnerne vil være tilstede både på utstillingsåpningen.

VELKOMMEN!

NB! Nye åpningstider i kunstnersenteret: Tirsdag – fredag kl. 11 – 16, lørdag og søndag kl. 12 – 15.