VELKOMMEN til åpning lørdag 21. oktober kl. 13.00.:

TRANSITIONS

  • Margarida Paiva – film
  • Preben Holst – foto, installasjon
  • Pedro Seuret – tegning

Utstillingsperiode: 21.10. – 12.11. 2017

TRANSITIONS er en kunstutstilling der tre unge kunstnere fra tre forskjellige land, alle bosatt i Norge, viser verk som har med deres egen ungdomstid å gjøre. De tre kunstnerne er opptatt av problemstillinger knyttet til egne erfaringer fra ungdomsårene. Den perioden i livet hvor man går fra å være barn til voksen er en prosess der man søker etter identitet og tilhørighet, og man spør seg; Hvem er jeg, hvor kommer jeg fra og hvor går jeg?

Vestfold Kunstsenter er initiativtager til utstillingen, som løfter fram problemstillinger rundt identitet, minner, etikk og makt.

MARGARIDA PAIVA, opprinnelig fra Portugal jobber med video/ kortfilm. Verkene hennes utforsker drømmende atmosfærer og mentale tilstander. Gjennom filmatiske virkemidler karakteriseres sinnstilstander som lengsel, frykt, smerte og melankoli. Ofte dekonstruerer hun virkelige historier og setter fragmentene sammen til nye fortellinger. Margarida har master i billedkunst fra Kunsthøgskolen i Oslo, 2007. Hun har deltatt på en rekke utstillinger og prosjekter og er en kunstner vi gleder oss til å presentere i Vestfold. Hun bor og arbeider i Oslo. www.margaridapaiva.net

PREBEN HOLST jobber med foto som viser en blanding av iscenesatte og dokumentariske tablåer, ofte portretter av unge mennesker. I et landskap uten voksne balanserer historiene mellom å være merkelig idylliske og samtidig uhyggelig urovekkende. De unge han fotograferer drømmer, observerer, blir observert, mens en voksende selvbevissthet og visshet om forandring er på vei. Betrakteren får innblikk i emosjonelle fortellinger ladet med den lengsel og usikkerhet oppveksten kan innebære. Historiene han forteller er fiktive, men de er likevel del av vårt felles minne om ungdommen og det å vokse opp. Preben Holst er utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim, kunsthøgskolen i Malmø og Weissensee Kunsthochschule i Berlin. Han har bodd og arbeidet i København i flere år og bor nå i Oslo. www.prebenholst.com

PEDRO SEURET jobber med tegning der tema er menneskers mangfold. Tegningene forholder seg til kunstnerens møte med en ny verden. Mye bruk av symboler som portrett av Hitler og Che Guevara stiller spørsmål som; Kan vi stole på noen ideologier? Hvilke valg står vi overfor? Pedro er utdannet fra universitetet i Havanna og Strykejernet kunstskole i Oslo. Han bor og arbeider på Tjøme.

VELKOMMEN til åpning lørdag 21. oktober kl. 13.00.

For ytterligere informasjon se vår hjemmeside eller ta kontakt med Kristin eller Ellen, tlf. 33 31 93 50,